Opleidingsschool Rivierenland (OSR) is een samen werking van 9 scholen voor Voortgezet Onderwijs van Stichting CVO-AV, 2 scholen van Koningin Wilhelmina College (KWC) in Culemborg, 2 scholen van Willem van Oranje College (WvO) en Instituut Archimedes van de HU in Utrecht. De scholen van Stichting CVO-AV bevinden zich in Gorinchem, Leerdam, Hardinxveld-Giessendam en Sleeuwijk en bieden VMBO, praktijkonderwijs (waaronder een techniek-havo), een nieuwe mavo, havo en VWO (met tweetalig onderwijs in Atheneum en Gymnasium). Daarnaast is er ook een Tienercollege voor leerlingen in de leeftijd van 10-14 jaar, waar het onderwijs geheel gepersonaliseerd is. De scholen van KWC bevinden zich in Culemborg en de scholen van Willem van Oranje College vind je in Waalwijk en Wijk en Aalburg.

Wil je in schooljaar 2021-2022 een stageplaats bij één van de scholen binnen OSR?
Klik dan snel door in onderstaande lijst.

Jaarlijks biedt OSR plaats aan zo’n 100 docenten in opleiding die door het brede onderwijsaanbod kunnen leren in gevarieerde onderwijssituaties.
De intensieve samenwerking tussen Instituut Archimedes, de scholen van Stichting CVO-AV, KWC en WvO maakt dat je bij OSR optimaal kunt leren van en in de praktijk. Zo wordt een aantal vakken niet binnen het instituut, maar juist op de scholen van Stichting CVO-AV, KWC en WvO aangeboden, zodat de aansluiting met de praktijk heel natuurlijk is. Kortom: we zijn ervan overtuigd dat we je binnen OSR echt een uitdagende leeromgeving bieden!